Våre aktiviteter

Språkkafé

Tirsdager

Kl. 17:00-18:30

Pilestredet 52

språkkafe.JPG

Hver tirsdag arrangerer vi språkkafé i Pilestredet 52 fra klokken 17-18.30. Språkkafeene er et lavterskeltilbud hvor personer med fluktbakgrunn kan praktisere norsk eller engelsk og møte norsktalende studenter i Oslo. Du sitter i par eller i grupper på fire etter språknivå. Hver uke har vi nye oppgavehefter på norsk og engelsk tilpasset nivåene A1 til B2 laget av vår samarbeidspartner Akademisk dugnad. Vi håper at vi gjennom våre språkkafeer kan bidra til bedre språkferdigheter og muligheter for å bestå nasjonale språktester som Bergenstest, Norskprøve, IELTS og TOEFL. 

Hvem kan delta?

Alle personer med fluktbakgrunn som er bosatt i Norge og som ønsker norsk eller engelsk språktrening.  

 

Gratis drop-in-tilbud. Ingen påmelding. Enkel servering av kaffe/te og snacks. 

Følg med på facebooksiden vår Norsk Start Oslo for aktuelle datoer og arrangement for språkkafeen. Bare å stille oss spørsmål via facebook eller på e-post

Digital språkkafé

Torsdager 

Kl. 17:00-18:00

På Zoom

H20_språkkafé.jpg

Hver torsdag arrangerer vi digital språkkafé på plattformen Zoom klokken 17:00-18.00. Språkkafeene er et lavterskeltilbud hvor personer med fluktbakgrunn kan praktisere norsk eller engelsk og møte norsktalende studenter i Oslo over internett. Du blir delt inn i små grupper på fire etter språknivå.  

Hvem kan delta?

Alle personer med fluktbakgrunn (flyktninger og asylsøkere) som er bosatt i Norge og som ønsker norsk- eller engelsktrening over internett. 

 

Gratis drop-in-tilbud. Ingen påmelding. Følg med på facebooksiden vår Norsk Start Oslo for arrangement. 

Onsdagstur

Annenhver onsdag

Kl. 16:30-18

Pilestredet 50

H20_Grefsenkollen2.jpg

Annenhver onsdag arrangerer vi ettermiddagsturer i Oslos fine omgivelser. Turene vil være enkle og passer alle uavhengig fysisk form. I en tid med pandemi, mye innesitting og lite sosial kontakt, tenker vi gåturer er den perfekte medisinen for å få kommet seg ut og truffet andre i koronavennlige omgivelser. 

Hvem kan delta? 

  • Alle personer med fluktbakgrunn (flyktninger og asylsøkere) som ønsker å trene sine muntlige norsk- eller engelskferdigheter mens man går tur. 

  • Studenter på en høyere utdanningsinstitusjon i Oslo. 

 

Gratis drop-in-tilbud. Påmelding kreves. Sjekk facebookarrangement for påmeldingsskjema her.

Følg med på facebooksiden vår Norsk Start Oslo for aktuelle datoer og arrangement for onsdagsturen. Bare å stille oss spørsmål via facebook eller på e-post

Sportsaktivitet

-

-

Pilestredet 50

fullsizeoutput_2700.jpeg

Obs! Grunnet korona og en uforutsigbar situasjon i Oslo vil det ikke være sportsaktiviteter på onsdager vårsemesteret 2021. Når forholdene tillater det, vil vi starte opp sportsaktivitet igjen. 

Under vanlige omstendigheter pleier vi å ha sportsaktivitet på onsdager i gymsalen til OsloMet på Pilestredet 50. Sportsaktivitetene varierer i innhold avhengig av ønsker, men volleyball og fotball har vært populært. 

 

Gratis. Ingen krav til sportslig nivå eller fysisk form. Påmelding kreves. Sjekk ut facebook for arrangement. 

Hvem kan delta? Alle personer med fluktbakgrunn og studenter i Oslo. 

Sosiale sammenkomster

I tillegg til ukentlige aktiviteter arrangerer vi andre ulike sosiale arrangementer minst én gang i måneden. Tidligere har vi blant annet hatt grilling og kubb i parken, museumsbesøk, juleverksted, bålkveld og malekveld.

 

Arrangementene er åpne for alle studenter i Oslo og alle personer med flyktningbakgrunn. Påmelding kan være nødvendig. Følg med på facebook for oppdateringer på kommende arrangementer. 

Vi tilbyr kurs!

Karriere og utdanning har også vært tema for kurs som arrangeres for alle frivillige og deltakere. Vi vil hvert semester forsøke å få til et arrangement med fokus på enten CV, jobbsøknad, jobbintervju, informasjon om høyere utdanning og/eller det norske arbeidslivet. 

fullsizeoutput_2714.jpeg