frivillige.jpeg

Hvordan bli frivillig i Norsk Start Oslo?

Å være frivillig i Norsk Start Oslo innebærer å bli samtalepartner og språkguide og/eller delta på vår sportsaktivitet. 

Hvem ser vi etter? Vi ser etter deg som er student på en utdanningsinstitusjon i Oslo, som er nysgjerrig på mennesker og som er interessert i å bidra til integrering og et varmere Oslo-samfunn. Vi tar opp nye frivillige i starten av hvert semester. 

For å bli frivillig melder du din interesse gjennom meldingsfunksjonen på vår facebookside «Norsk Start Oslo», eller kontakt oss på e-post norskstartoslo@outlook.com. 

Kan du ikke binde deg til noe fast deltakelse? Fortvil ikke. Lik og følg med på facebooksiden vår for arrangementer du kan være med på for å gjøre viktig integreringsarbeid. 

Vi ser etter nye frivillige for vårsemesteret 2021. 

          Bli samtalepartner og språkguide

                                    Tirsdager kl. 17-18:30

 

Er du norsktalende student og har lyst til å delta på våre språkkafeer? 

Bli frivillig i Norsk Start Oslo som samtalepartner og språkguide. Det innebærer at du møter opp på vår språkkafe hver tirsdag kl. 17:00-18:30. Vi vil gjerne at du prioriterer å komme hver gang for å sikre kontinuitet og kjente fjes, men ønsker så klart all engasjement velkommen. 

Språkkafeene skal være et lavterskeltilbud for å bli kjent og snakke norsk primært med personer med flyktningbakgrunn i Oslo. Samtidig har vi et akademisk fokus på språkkafé, hvor vår samarbeidspartner lager språkhefter for hver uke tilpasset de ulike språknivåene deltakerne møter på norskkurs. Det er opp til deg og din samtalepartner om dere vil se på språkheftene eller ikke. 

Det krever ingen forkunnskaper eller forberedelser for å være samtalepartner og språkguide. Det eneste som forventes er en hyggelig prat over en kopp kaffe. 

           Delta på sportsaktiviteter

                              Onsdager kl. 16:30-18

Sportsaktivitetene stiller ingen krav til talent eller form! Her er det kun innsats og humør. Det er en god måte å knytte bånd mellom frivillige og deltakere. Sportsaktivitetene varierer i innhold avhengig av ønsker, men volleyball og fotball har vært populært blant de som er med.

Med hensyn til smittevern og Covid-19 vil vi nå prøve på å være mest mulig ute, spille volleyball, løpe og gjøre styrkeøvelser og andre aktiviteter som ikke krever nærkontakt. Følg med på facebooksiden vår for arrangement og mer informasjon. 

              Egne sosiale sammenkomster og kurs i                        interkulturell kommunikasjon 

Vi glemmer heller ikke at vi er en studentforening. I løpet av semesteret har vi flere sosiale sammenkomster. Vi «quizzer» etter språkkafeen, vi drar på hyttetur, har hyggekvelder og annet sosialt kos. Å være med i Norsk Start Oslo handler også om å bli kjent med andre samfunnsengasjerte studenter på tvers av alle campus i byen. 

Hvert semester tilbyr vi våre frivillige et kurs i interkulturell kommunikasjon. Kurset holdes av Dialogpilotene og tilpasses foreningens ønsker om tema og problematikk. For eksempel har et av temaene handlet om hvordan man kan ha en god dialog på tvers av ulike verdisyn. Alle som deltar på kurset får diplom. Du kan lese mer om Dialogpilotene her

Delta på flere spennende og kule arrangementer

 

I tillegg til våre ukentlige aktiviteter, har vi andre sosiale arrangementer i måneden som kan bidra til inkludering og integrering. Tidligere har vi arrangert matkvelder, vinteraktivitetsdag, museumsbesøk, bålkveld, bowling og mye annet gøy. Som frivillig kan du bestemme selv hvor mye du vil delta på, og du må gjerne ta med en venn eller to, eller fem for den saks skyld. 

På grunn av Covid-19 og smittevern vil de fleste arrangementer ha påmelding. Følg med på facebooksiden vår for å få oversikt over arrangementer for høstsemesteret 2020. Arrangementer vil bli postet fortløpende. 

Få diplom 

 

Som frivillig får du diplom dersom du har vært aktiv og deltatt mye på språkafeene og/eller sportsaktivitet gjennom semesteret. Dette er fint å legge ved en CV da det viser erfaring og engasjement. 

 

Norsk Start Trondheim

Adresse: Professor Brochs gate 2, Trondheim

E-post: norskstartfo@gmail.com

Org.nr: 914 077 281

  • Hvit Facebook Ikon
  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Linkedin Ikon

Norsk Start Oslo

Adresse: Pilestredet 52, 0167 Oslo

E-post: norskstartoslo@outlook.com

Org.nr: 920 692 052

  • Hvit Facebook Ikon
  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Linkedin Ikon