Hvordan bli frivillig i Norsk Start Trondheim?

Vi glemmer heller ikke at vi er en studentforening og i løpet av semesteret har vi flere sosiale sammenkomster. Vi "quizzer" etter samtalemøtene, har hyttetur, hyggekvelder, kurs og lignende. Å være med i Norsk Start Trondheim handler også om å bli kjent med andre samfunnsengasjerte studenter på tvers av alle campus i byen. 

Kan ikke binde deg til noe fast verv, men vil gjerne være med å bidra med det du kan? Fortvil ikke. I løpet av semesteret har vi flere arrangementer som er åpne for alle norsktalende studenter i Trondheim.

​​

Lik og følg med på facebooksiden vår https://www.facebook.com/norskstart/ og vår kalender for arrangementer du kan være med på for å gjøre viktig integreringsarbeid.

 

Hjelp en flyktning med å skrive CV

Akkurat nå leter vi for eksempel etter deg som kan hjelpe en flyktning med å skrive CV og jobbsøknad en onsdags ettermiddag  27. mars. 

Å være frivillig i Norsk Start Trondheim innebærer å enten bli samtalepartner eller mentor. 

 

Mange nyankomne sitter med mye kompetanse og ressurser, som vil være til god nytte for det norske samfunnet. Når de skal ut å søke jobb, kan det være utfordrende å få dette frem i jobbsøkerprosessen. Dermed ønsker vi hjelp fra studenter eller andre som kan bidra på vår CV-workshop.

Deltakerne er flyktninger med fagbakgrunn innenfor: farmasi, vernepleien, sykepleien, arkitektur, pedagogikk, sosialt arbeid, jus, organisasjonsarbeid, IT, økonomi, elektronikk og fotografering. Vi søker alle frivillige som ønsker å bistå, men tilhører du en av disse fagretningene er dette et ekstra pluss.

 

Tid: onsdag 27. mars kl. 16.30-20.00

Sted: Trondheimsporten, Bratsbergvegen 1A

Innhold:

  • Servering av pizza (ca 16.30-17.00)

  • Innføring i CV-skriving fra Karrieresenteret i Trondheim (ca 17.00-18.00)

  • Frivillige veileder deltakerne med å skrive CV. Frivillige i Norsk Start og ansatte i kommunen vil bistå i veiledningen (ca 18.00-20.00)

 

CV-workshopen arrangeres av Norsk Start Trondheim i samarbeid med NTNU for flyktninger og Kvalifiseringssenteret for innvandrere i Trondheim kommune. Alle frivillige vil få attest for arbeidet.

 

Vi håper du har lyst til å bidra til å gjøre det enklere for flyktninger å komme inn i arbeidslivet!

Ta kontakt for påmelding og eventuelle spørsmål:

norskstartfo@gmail.com

www.facebook.com/norskstart

 

Bli samtalepartner

Er du norsktalende student og har lyst til å engasjere deg som samtalepartner?

 

Å være samtalepartner i Norsk Start Trondheim betyr at du møter opp hver tirsdag kl. 18:50-20:00 på våre samtalemøter (språkkafé) et helt semester (unntak eksamensperioden).

 

Samtalemøtene skal være et lavterskeltilbud for å bli kjent og snakke norsk primært med bosatte flyktninger i Trondheim. 

Hvordan organiseres oppgavene? 

På samtalemøtene prøver vi å ha én-til-én-samtale, altså at man snakker med en og samme person under hele møtet. På neste samtalemøtet har man som oftest en ny samtalepartner. Du trenger ikke å forberede deg på forhånd. Det eneste som forventes er en hyggelig prat over en «kopp kaffe». 

Hvem ser vi etter? Vi ser etter deg som er student på en utdanningsinstitusjon her i Trondheim, som er nysgjerrig på mennesker og som er interessert i å bidra til integrering. Vi tar opp nye samtalepartnere i starten av hvert semester.

 

Bli mentor

For å kunne gjennomføre vårt mentorprosjekt, er vi avhengige av å ha frivillige studenter som er villige til å ha med seg én eller to flyktninger i sin forelesning.

Vi søker nå mentorer for vårsemesteret 2019, og vil høre fra deg som er omgjengelig, møter jevnlig i forelesninger og er interessert i integrering og å bli kjent med nye mennesker!

 

Som mentor får man ansvar for én eller to flyktinger som har studert det samme som en selv i sitt hjemland.  Mentoren skal være flyktningens kontaktperson, og møte personen før forelesning, vise ham/henne til forelesningssalen og sitte ved siden av ham/henne i forelesningen for å skape trygghet og svare på eventuelle spørsmål.

Flyktningene får tilbud om å delta på én til to forelesninger i uka, og mentoren forventes å stille i disse forelesningene. Vi anbefaler å gå sammen en gjeng på studiet om å være mentorer, så blir det mindre press på oppmøte i samtlige forelesninger per person.

Dette er et lettbeint – men nyttig – tiltak for integreringen i Trondheim, som de bosatte flyktningene setter veldig pris på. Alle mentorer vil få en attest for for sin deltagelse. Bli med og gjør en forskjell!

Primært søker vi mentorer som går følgende linjer/tar følgende fag:

Vi har avsluttet rekrutteringen for vårsemester 2019. Vi begynner ny rekruttering i august 2019. 

Norsk Start Trondheim

Adresse: Professor Brochs gate 2, Trondheim

E-post: norskstartfo@gmail.com

Org.nr: 914 077 281

  • Hvit Facebook Ikon
  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Linkedin Ikon

Norsk Start Oslo

Adresse: Pilestredet 52, 0167 Oslo

E-post: norskstartoslo@outlook.com

Org.nr: 920 692 052

  • Hvit Facebook Ikon
  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Linkedin Ikon